Jeugd: 
Op 18 juni 1967 werden Bert en Toos Moors de ouders van Irene Moors. Irene werd in Alkmaar geboren. Irene groeide op in Haarlem, samen met haar oudere zus en haar twee oudere broers. Irene heeft de Havo gehaald en ze heeft na de Havo ook nog een opleiding gedaan voor medisch secretaresse. Ze behaalde ook Nima A diploma. Nima A is een marketing opleiding. Irene belandde hierna op de marketingafdeling van het weekblad Donald Duck. Ze heeft hier 3 jaar gewerkt. 

Televisie: 
In 1988 werd zij ontdekt door de NCRV, waar zij het televisie-programma Dit is Disney ging presenteren. In 1989 is Irene overgestapt naar RTL Veronique, wat later RTL4 is geworden. Ze was omroepster en presenteerde Telekids. De eerste 4 jaar presenteerde ze Telekids alleen, maar vanaf 1993 kwam Carlo erbij. Telekids werd vooral populair toen Carlo en Irene begonnen met Pittige Tijden, de persiflage op Goede Tijden, Slechte Tijden. Telekids werd op 02/10/1999 afgesloten met een groot feest, een 8 uur durende live uitzending. Irene heeft voor RTL naast Telekids ondertussen al vele programma’s op haar naam staan. Kijk voor het hele overzicht bij het televisiewerk van Irene. 

Musical: 
In de kerstvakantie van 2005 en de voorjaarsvakantie van 2006 stond Irene voor het eerst in een musical. Ze speelde, afgewisseld door Antje Monteiro, de rol van muzieklerares Jenny in de musical Iedereen Maakt Muziek In Sesamstraat. Voor deze rol moest Irene in Amerika repeteren. In 2006 heeft Irene ook de rol van schoolhoofd  Faragonda vertolkt in de musical Winx Club On Tour. Samen met haar dochter Rosalie heeft ze ook meegewerkt aan het script van deze musical.

Privé: 
Irene is 26/08/2001 getrouwd met cameraman Barry Kroon. Dochter Rosalie was bruidsmeisje tijdens deze feestelijke, mooie dag. Irene heeft Barry leren kennen op de set. Barry was toen geluidsman. Hij deed toen zendertjes bij haar op. Ze vonden elkaar erg leuk, spraken eens wat af en zijn nu al jaren samen. Later is Barry cameraman geworden. Barry en Irene zijn de trotse ouders van Rosalie (geboren op 21/10/ 1998) en Tijn Lucas (geboren op 26/06/ 2002). Tijn is op de verjaardag van Carlo geboren.

Prijzen en nominaties:
In 1996 hebben Carlo en Irene hun eerste prijs mogen ontvangen. Ze ontvingen voor hun cd Telekids, Een Pittig Cd'tje een Gouden Plaat. Carlo en Irene zijn in 1997 in de prijzen gevallen met het programma Telekids. Zij wonnen de Margriet Kinder TV prijs voor het beste kinderprogramma tijdens het Gouden Televizierringgala. In 2002 viel Irene opnieuw in de prijzen op het Televizierringgala. Ze won toen de Zilveren Televizierster voor beste TV vrouw van het jaar. In 2003 waren Carlo en Irene samen genomineerd voor de Gouden Televizierring voor Life & Cooking. In datzelfde jaar was Irene ook nog eens genomineerd voor de Zilveren Televizierster. Helaas heeft Irene beide prijzen niet gewonnen. In 2010 hebben Carlo en Irene de Beeld en Geluid Award én de Gouden Televizierring gekregen voor hun persiflageprogramma De TV Kantine.

Wassenbeeld:
In 1996 zijn Carlo en Irene vereeuwigd als wassenbeeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Vanaf 2008 staan de beelden van het duo er niet meer. Of ze nog in ergens in de kelder staan of omgesmolten zijn tot andere personen is niet bekend. Carlo en Irene hebben als wassenbeeld meerdere metamorfoses ondergaan. Zo waren Carlo en Irene eerst in de Telekids look te zien, later weer in de Life & Cooking look, als laatst was het duo in de glamourlook te zien.

Films en muziek:
Voor Telekids hebben Carlo en Irene 5 cd's gemaakt en 4 films. Ook waren er veel Telekids producten te koop, zoals snoep, petjes en vakantieboeken. Er zijn ook videobanden uitgebracht van het populaire onderdeel Pittige Tijden. In 2007 zijn er ook dvd's van Pittige Tijden uitgekomen. Naast de Telekids cd's heeft Irene nog een aantal cd's gemaakt met de daarbij behorende singles. Irene heeft naast de Telekids cd's de volgende cd's gemaakt: Telekids deel 1: Telehits gezongen en verteld door Irene Moors, Telekids deel 2: Telehits gezongen en verteld door Irene Moors, Telekids presenteert Irene Moors en de Telekids, Irene Moors en de Smurfen: Ga je mee naar Smurfenland , Irene Moors en de Smurfen: Smurf the House en Irene Moors Kids Music Party. 

Productiebedrijf:
In 2005 is Irene haar eigen bedrijf begonnen, House of Television. House of Television is een tv productie maatschappij die zich richt op zowel broad- als narrow casting. Broadcasting is alles wat met tv te maken heeft en wat geschikt is voor het grote publiek. Narrow casting is gericht op kleine groepen en bijvoorbeeld geschikt om uit te zenden op winkelvloeren of in restaurants. House of Television is gespecialiseerd in Klussen, Koken en Tuinieren. Een programma wat door Irene's productiemaatschappij geproduceerd is, is The Taste Of Life.

Overig: 
Irene heeft ook veel op locatie gewerkt met de Telekids Roadshow, de Smurfen House Tour en de Kids Music Party. Irene heeft ook nog een aantal keren ingevallen bij programma's als Koffietijd. Daarnaast heeft Irene ook haar stem geleend aan het vuurvliegje Marilyn in Pico En Het Geheim Van De Gouden Tempel.